Telefon: 0733 349 672
Specificul cercului de Estradă al Palatului Copiilor din Botoșani este muzica uşoară, jazz-ul şi instrumentele cu clape și cu coarde. Termenul de muzică de Estradă este tradus ca fiind muzica în care solistul este sufletul acelui cântec pe care îl interpretează.
Bucuria de a cânta la scenă deschisă, de a transmite şi demonstra celorlalţi talentul cu care sunt înzestraţi elevii care se pregătesc la Cercul de Estradă, este dovedită atât prin rezultatele foarte bune obţinute la concursuri şi spectacole cât şi prin numărul mare de elevi doritori să participe la cursurile noastre.
Coordonatorul cercului Estrada este domnul profesor Bidașcu Silvestru, absolvent al Universității Naționale de Muzică din București, secțiunea Compoziție Jazz-Muzică ușoară, participant și câștigător al mai multor festivaluri și concursuri de Jazz, membru al Comunitatii Internationale Jazz World Quest iar din anul 2019, profesor al Cercului de Estradă de la Palatul Copiilor din Botoșani. Deviza cercului este ”Cu multă muncă și seriozitate, rezultatele vor fi pe măsură!”.
În cadrul acestui cerc elevii beneficiază de formarea unei culturi muzicale, cultivarea sensibilității, imaginației și a creativității muzicale.
Ca și competențe se adaugă:
- Acumularea cunoștințelor teoretice şi istorice fundamentale în domeniul artei muzicale şi utilizarea lor în interpretarea creațiilor artistice de diferite genuri şi stiluri din tezaurul muzical național şi universal;
- Posedarea tehnicii interpretative necesare pentru redarea conceptelor creațiilor muzicale;
- Formarea deprinderilor de lucru individual asupra repertoriului în baza analizei conceptului artistic şi planului interpretativ al lucrărilor;
- Susținerea publică a programelor artistice, aplicând toate cunoştinţele şi abilitățile acumulate în procesul de studii.
Specialitatea ”Estrada” are ca scop formarea elevilor în domeniul artei muzical-interpretative. Acest cerc îi oferă tânărului muzician oportunitatea de a obţine un spectru larg de cunoștințe în domeniul artei muzicale universale şi naţionale, de a-și forma abilități practice ce țin de specialitatea aleasă, de a-și cultiva gustul estetic şi de a-și lărgi orizontul intelectual şi artistic.